opc_loader
Aanbiedingen mei

Click hier voor de actuele aanbiedingen in de maand mei

Deze aanbiedingen gelden tot en met 31-05-2024

Groene thee en uw gezondheid...

Groene thee is populairder dan ooit. In het verre Oosten weten ze al eeuwen dat deze thee bijdraagt aan een goede gezondheid, maar ook bij ons is groene thee al geruime tijd daarvoor in beeld. En dat is niet voor niets. Honderden wetenschappelijke studies hebben de bijzondere inhoudsstoffen en eigenschappen van groene thee inmiddels aangetoond. De kwaliteit van de theeblaadjes bepaalt de gezondheidbevorderende eigenschappen van deze warme drank. De ‘Rolls Royce’ onder de groene theesoorten is Tze Tji Chun groene thee.

Groene thee als opfrisser

Een kopje groene thee vervangt voor velen de het kopje koffie, vooral ’s middags. Om nog een paar uur fris en helder wat klussen op kantoor of thuis te klaren kan een kop groene thee helpen om een dip (zoals de bekende middagdip) te voorkomen. 

Groene thee helpt bij het afslanken…

Groene thee heeft echter nóg een goede eigenschap die minder bekend is: het is een hulpmiddel bij het afslanken of op peil houden van het gewicht. Uit verschillende studies met betrekking tot EGCG blijkt dat deze stof op verschillende manieren juist dan een positief effect kan hebben. De basis van afslanken en het behouden van een gezond gewicht begint natuurlijk altijd bij een verantwoorde, bewuste voeding met aandacht voor het aantal calorieën en voldoende bewegen. Maar groene thee kan daarbij een geweldige steun zijn omdat het de stofwisseling stimuleert, het hongergevoel vermindert (doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt en het daardoor dips voorkomt) en de groene thee ook het vetmetabolisme in het lichaam ondersteunt. Advies: als u de thee gebruikt om af te slanken of op het juiste gewicht te blijven, drink dan tijdens èn na de maaltijd een kop Tze Tji Chun thee.
 

Tze Tji Chun groene thee van hele blaadjes is your cup of tea

Slechts een klein deel van alle groene thee bestaat uit hele blaadjes, waardoor de kwaliteit van de thee nogal verschilt. Wil je écht de vruchten van groene theeblaadjes plukken en een bijzonder zachte theesmaak ervaren, proef dan Tze Tji Chun groene thee. Deze thee wordt in Taiwan op een hoogte van ongeveer 800 meter verbouwd. Het klimaat en de kwaliteit van de grondsoort zijn zeer bepalend voor de kwaliteit van de thee. De omstandigheden in Taiwan zijn zo goed (zuivere lucht, vruchtbare bodem, optimaal klimaat) dat men zelfs in China en Japan de thee hier graag vandaan haalt! Tze Tji Chun groene thee ruikt, zonder gearomatiseerd te zijn, subtiel naar jasmijnbloemen. Uiteraard is deze thee een geheel natuurlijk product zonder kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakstoffen.

Daarnaast is Tze Tji Chun groene thee niet alleen goed voor uw lichaam, maar is ook mild voor de portemonnee. In combinatie met onze theebekers met filter is deze thee zuinig én handig in gebruik. Drinkt u elke dag drie koppen thee, dan doet u maar liefst vier maanden met één pak van 150 gram! Ook op dat gebied is Tze Tji Chun duurzaam!

Disclaimer: Deze tekst is niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose en/of behandeling, maar om u te informeren over de eigenschappen van groene thee. Het gebruik van informatie op www.chinesegroenethee.nl en eventuele beslissingen, die u op basis van die informatie neemt, is voor uw eigen verantwoordelijkheid. Raadpleeg bij een ziekte altijd uw arts/specialist en verander zelf nooit uw medicatie.