opc_loader
Aanbiedingen juni

Click hier voor de actuele aanbiedingen in de maand juni

Deze aanbiedingen gelden tot en met 30-06-2024

"Tze Tji Chun groene thee is de Rolls Royce onder de groene theesoorten." 

De smaak, kwaliteit en de vorm van het theeblad zijn afhankelijk van een enorm scala aan factoren. 

Naast de klimatologische omstandigheden zijn dat vooral de wijze van plukken en verwerken van de theebaadjes. Maar ook het transport en de opslag van de thee hebben een groot effect op de kwaliteit.
Een theeproducent heeft dus te maken met een hele keten aan invloeden. Er is thee in oneindig veel varianten. Kruidenthee, zoals kamille- of rooibosthee, is eigenlijk geen echte thee. Groene thee is populairder dan ooit. In het Verre Oosten weten ze al eeuwen dat deze laatste soort bijdraagt aan een goede gezondheid, maar ook bij ons is groene thee al geruime tijd daarvoor in beeld. En dat is niet voor niets. Honderden wetenschappelijke studies hebben de bijzondere inhoudsstoffen en eigenschappen van groene thee inmiddels aangetoond. De kwaliteit van de theeblaadjes bepaalt de gezondheidsbevorderende eigenschappen van deze warme drank.

 

Groene thee heeft echter ook nog een bijkomende positieve eigenschap die minder goed bekend is: het is een uitstekend hulpmiddel bij het afslanken. De “Rolls Royce” onder de groene theesoorten is Tze Tji Chun groene thee. Uit verschillende studies met betrekking tot epigallocatechinegallaat (EGCG) blijkt dat deze stof een belangrijke rol speelt in de manier waarop het lichaam energie verbrandt en vet opstapelt en heeft daardoor een positief effect op het afslanken en behouden van een gezond gewicht. Groene thee is geen wondermiddel waarmee je in korte tijd spectaculair kunt afslanken. Afslanken en een gezond gewicht houden doe je in de eerste plaats door gezond te eten en veel te bewegen. Maar groene thee kan daarbij een geweldige steun zijn omdat het de stofwisseling stimuleert, de bloedsuikerspiegel helpt reguleren, je hongergevoel lichtjes onderdrukt en de opstapeling van vet uit suiker tegenwerkt. Ons advies is om vooral tijdens en na de maaltijden een kop Tze Tji Chun Chinese groene thee te drinken