opc_loader
Aanbiedingen juli

Click hier voor de actuele aanbiedingen in de maand juli

Deze aanbiedingen gelden tot en met 31-07-2024

"Het zetten van thee."

Onze handige theefilters bestaan uit 3 onderdelen: de theebeker, de theefilter en het deksel. En die hebben alle 3 een functie. De theebeker is uiteraard om de thee uit te drinken. De filter wordt gebruikt om de thee mee te zetten en het deksel fungeert als onderzetter om de filter te plaatsen na het zetten van de thee.

In volgorde: neem eerst de filter en doe daar 1 maatlepel van onze theebolleltjes in. Vervolgens plaatst u de filter met de theebolletjes in de theebeker. Veel groene thee wordt gezet bij een temperatuur van 75 of 80 graden Celsius. Tze Tji Chun is echter veel vriendelijker in het gebruik als het gaat om de temperatuur waarmee de thee wordt gezet: omdat het hele blaadjes zijn kunnen ze 100 graden Celsius (gekookt water) verdragen. Dat is aan te raden, want de bolletjes ontvouwen zich daardoor ook sneller tot blaadjes. U schenkt nu het kokende water op de thee, totdat de theebeker helemaal is gevuld. Let op: dus niet eerst het theewater in de theebeker doen en daarna pas de filter plaatsen. Dan loopt u het risico dat het water over de rand van de theebeker op uw mooie tafel terecht komt. Dus eerst de filter met de thee plaatsen en daarna pas water opgieten.

Na 1 á 2 minuten trektijd kunt u de filter op het dekseltje van de theebeker plaatsen. Na het drinken van de thee kunt u dezelfde blaadjes nog tot ca. 4 keer met gekookt water opgieten (bij hergebruik volstaat steeds 1 minuut trektijd). Als u op deze wijze diezelfde dag minder dan 5 theebekers thee drinkt dan kunt u de filter met de theeblaadjes afsluiten met de deksel en in de koelkast plaatsen voor hergebruik de volgende dag.